Roche House

Three storeys of new good quality, air conditioned office space created by the extensive remodelling of the frame of an existing building. A new atrium forms a focal point and link between the floors. The modified existing structures are re-clad externally and completely refitted internally. External areas are landscaped to provide amenity space for the occupants and enhances the approach and setting of the building.

Tatling End

A comprehensive redevelopment of a petrol filling station and garage buildings in a sensitive location bordering green belt. The scheme provides 2100sm of high quality, flexible office space on a prominent corner site, making a positive contribution to the character of the area.

Designs for the scheme consist of an ‘L’ shaped building plan, providing flexible office space in two well proportioned wings on either side of a central entrance, with all the office space benefiting from natural daylight. The building is designed to be energy efficient adopting passive internal climate control measures.

Henkel Headquarters

A new Headquarters Office building providing 3,720sm (40,000sf) over three storeys in two asymmetric wings. The flexible open plan space offers multiple alternative working environments together with formal and informal meeting spaces. Cornish Architects provided full architectural services from inception through town planning to completion on the shell and core, Category A & B fit-out, space planning and furniture selection to provide a collaborative and integrated design solution.

Solent Road, Havant

A mixed use development for the design of a new, high spec HQ for Portsmouth Water, to allow them to relocate out of their existing outdated building to a neighbouring site within their ownership boundary. The scheme also incorporates a terrace of industrial units to increase the economic value of redeveloping the site that is currently designated for employment use.

Responding to the various site constraints, such as flood risk, neighbouring properties and existing biodiversity were some of the influential factors that inevitably shaped the design, as well as a detailed client specification. Working closely with the design team, notably the engineer and landscape architect, we developed appropriate proposals to mitigate the impact of flooding by implementing a bund to the northern and western boundaries. This took on a dual purpose, offering a landscaped screening to the nearby residents.

Material palettes were selected to connect the office and warehouse proposals to one another, with colour tones that mimic the neighbouring medical centre and business park. A projecting feature frame wraps around the entrance for emphasis, which is then echoed on the first floor offices, providing solar shading on the southern fa├žade. The building footprint represents a hinged arrangement to align with the shape of the site, creating two wings that house the main cores at either end.

Rhodes Way

Following a catastrophic fire, this site is to be redeveloped to provide a new state of the art laundry facility for the 5 star hotel market in London, serviced by a fully electric vehicle fleet. To make the best sustainable use of the site which is in a designated employment area, the facility will be arranged on 2/3 floors and will include staff facilities, offices, laundry and dry cleaning operations creating a total of 4400sm floor space. The design concept sets a white metal clad cube on a grey masonry plinth with the entrance signalled by a feature wall comprising 3-Dimensional metal rainscreen and a glazed corner.

Princes Street

Occupying a key site at the junction of Princes Street and Friars Bridge Road this building has been designed as part of a larger masterplan to create a new commercial district. The building will provide 4519sm (48,600sf) of good quality offices space. Arranged in two wings the design is adaptable to suit the requirements of single or multi occupation. A double height reception area links the street frontage, the private parking area and landscaped amenity space.

The Green House Phase 2

A 3 storey new headquarters office and reception for Liz Earle Beauty providing 1500sm of high quality space.
The office space is naturally ventilated with heating and cooling achieved with air source heat pumps integrated with heat recovery from an existing IT centre.
The interior includes reception, office space and staff facilities which lead onto an external landscaped amenity area.

Towergate

Cornish Architects have prepared designs for the second phase of Eclipse Park – a 16 acres business park in Maidstone Kent, providing up to 31,500sm (340,000sf) of offices. The first building to be constructed is an office building tailored to suit the particular requirements of the end user, insurance specialists Towergate. This building comprises 3800sm arranged on 4 floors accessed through a central double height reception space and lift access gallery.

All office areas benefit from high standards of natural light with orientation selected to take advantage of views to the surrounding countryside whilst announcing the parks position at the entrance to the county town.

Detailed planning consent has been granted for a further 3 buildings.

Prisma Park

Prisma Park is a development of 12 two-storey B1 office units providing a total area of 2819sm (30,343sf) and four single-storey B1c/B2/B8 industrial units with a total of 902sm (9,709sf), together with associated car parking and landscaping. The two uses are separated on the site by the creation of an office courtyard and a separate industrial area.

Capswood Business Centre

A business park comprising three 2 storey pavilion buildings providing a total of 3,700 sqm air conditioned office accommodation. Each building is set around a landscaped courtyard with underground car parking.