Link 9 Bicester Phase 3

The third phase of a new commercial employment campus development,  providing a total of 49,917 sm (515,788 sf).

This phase of two units provides 26,785 sm (288,316 sf) of floor space with 50m deep dedicated secure yards with associated dock leveller, level access servicing and parking facilities. The warehouses provide 12m clear internal heights and generous ancillary office space. All areas have good natural light, offices are fitted with raised access floors, LED lighting and VRF comfort cooling. The units benefit from full height entrance / reception spaces with feature lighting. BREEAM Very Good, EPC rating A. The first unit of 11,172 sm (120,255 sf) was completed in April 2019, one month early. The second unit commenced May 2019.

 

Link 9 Bicester Phase 1

Link 9 Bicester Phase 2

 

North Feltham

Redevelopment within the North Feltham Trading Estate to provide three new B1c, B2 B8 units providing a total 7,344sm (79,050sf) of new employment space. Each unit has a dedicated secure yard, car & cycle parking. The warehouses provide 10m and 12m clear internal height and generous ancillary office space. All areas have good levels of natural light, offices are fitted with raised access floors, LED lighting and VRF comfort cooling. BREEAM Excellent – EPC rating A.

X2

X2 is a landmark two storey industrial/ warehouse facility with ancillary offices at Heathrow Airport. Each level has its own service yard areas with upper level access via two one way ramps. Following concept research and development studies, our involvement has been as project architects for the detailed design and construction phases of the project.

Catalyst Bicester Phase 2

Phase 2 of the sustainable business development comprises five larger units, providing a further 11,310 sq.m (121,740 sf) of employment floorspace. The buildings offer flexible use class E(g) spaces with generous office areas.

The second phase continues the high-quality design and character of the first phase; retaining the strong feature canopies, rainscreen façade elements and double height entrance spaces. The distinctive design aesthetic throughout the site contributes towards creating a strong sense of place. Targeting BREEAM Very Good.

CGI’s by Blink Image

Catalyst Bicester Phase 1

Axis J9 Phase 2

The second phase of the employment development provides 23,225 sqm (250,000 sq ft) GIA comprising 2 units including car and HGV parking, hardstanding and associated facilities. The buildings offer flexible B1c, B2 & B8 with generous office space. Clear internal height of the warehouses is 12m. Both units have 50m yards, dock levellers and level loading. The second phase reflects the aesthetic of the previous phase with feature corners of rainscreen facade comprising alternating protruding fins and flat panels, with translucent cladding above. The Buildings are designed to achieve Zero Carbon as defined by Cherwell District Council, BREEAM Very Good and EPC rating A.

Axis J9 Phase 1

 

Colonial Way Watford

A redevelopment on Colonial Way in Watford providing new high quality industrial/warehouse and ancillary office accommodation, flexibly designed for use within E(g), B2 and/or B8 use classes.

Works include the demolition of existing buildings and redevelopment comprising three new units totalling 7,781 sqm (GIA) of employment space. The buildings incorporate a timeless colour palette with a graduated effect in parts providing visual interest. Bold entrance feature canopies animate the entrance spaces and provide an active frontage along Colonial Way.

The scheme provides an opportunity for companies to locate to a modern development within an established employment area. Targeting BREEAM Excellent.

CGI’s by Steve Banks

Bracknell

Redevelopment of 9.9 hectares of former office headquarters site to create a range of units for employment. The proposal maximises the retention of existing perimeter landscaping and includes a landscaped recreation zone. The buildings will provide units of between 3,800 – 43,000sf of space with potential to combine, allowing for business growth. All units have dedicated yards and car parking. The design creates a unified language across the scheme whilst providing individuality to each of the buildings.

Kingston Business Park

The partial redevelopment of Kingston Business Park, in Oxfordshire to provide new high quality industrial/warehouse and ancillary office accommodation, flexible in design and capable of being used for either or all business types within use classes B1c, B2 and B8. The works include the demolition of existing buildings totalling 4.050 sqm GIA and redevelopment to provide 24no. units within 7no. buildings totalling 8,539 sqm GIA of flexible, speculative employment floorspace. Targeting BREEAM Very Good, EPC rating A.

CGI’s by Blink Image

Catalyst Bicester Phase 1

A new sustainable business community in Bicester offering employment opportunities within a high spec development. Phase 1 of the scheme comprises 5,490 sq.m (59,094 sf) of employment floorspace (use class B1, now E(g)) across four units.

The buildings are designed and orientated to provide active frontages with a strong identity creating a sense of place and an inviting entrance into the site. Key defining elements including bold feature canopies, double height entrance spaces and full height glazing to generous office areas all contribute towards establishing visual engagement between street level and building floors.

The development provides an opportunity for knowledge based, high tech companies to locate within an accessible and highly sustainable multi-use site which benefits from good connecting routes, situated within the Oxford Cambridge corridor. BREEAM Very Good.

Catalyst Bicester Phase 2

 

Rhodes Way

Following a catastrophic fire, this site is to be redeveloped to provide a new state of the art laundry facility for the 5 star hotel market in London, serviced by a fully electric vehicle fleet. To make the best sustainable use of the site which is in a designated employment area, the facility will be arranged on 2/3 floors and will include staff facilities, offices, laundry and dry cleaning operations creating a total of 4400sm floor space. The design concept sets a white metal clad cube on a grey masonry plinth with the entrance signalled by a feature wall comprising 3-Dimensional metal rainscreen and a glazed corner.